Meeting Point
 

 

De slagkracht van Meetingpoint

Meetingpoint is een zelfstandige en onafhankelijke onderneming. In 2001 opgericht door een aantal grote verzekeraars met als doelstelling de financieel adviseur meer slagkracht te geven. Dat doen ze door ketenintegratie te bevorderen en de communicatie en processen tussen verzekeringsmaatschappijen en financieel adviseurs te vereenvoudigen. Meetingpoint levert hiervoor een breed pakket aan innovatieve, geïntegreerde internetservices en -diensten. Hiermee zijn de adviseur en de verzekeraar minder tijd kwijt aan administratie en allerlei bijzaken, en dat levert tijd- en kostenbesparingen op!

Efficiency en effectiviteit

Inmiddels is Meetingpoint uitgegroeid tot een full service dienstverlener. Er wordt een breed pakket aan geïntegreerde services en diensten aangeboden, om het intermediair te ondersteunen in het bedienen en behouden van klanten. Met Meetingpoint kan meer efficiëntie en effectiviteit binnen de bedrijfsprocessen behaald worden. Het sneller kunnen verwerken van gegevens, beter inzicht krijgen in allerlei informatie, producten eenvoudig kunnen vergelijken en goede adviezen kunnen geven. Kortom, Meetingpoint zorgt voor het verbeteren van de processen, en draagt bij aan meer efficiency en effectiviteit binnen de bedrijfsprocessen.

Diensten

Met het efficiency doel voor ogen is mp4all ontwikkeld. Hét gratis digitale transactieplatform waar de adviseur via één website zaken kan doen met alle aangesloten  verzekeraars. Van alle deelnemende verzekeraars kan online een offerte worden aangevraagd en producten worden afgesloten. Verder kan het intermediair online premies berekenen, een schade melden, een polisaanvraag of een mutatie op een bestaande polis maken.
Mp4u is een gratis online webmodule, waarmee de financieel adviseur heel eenvoudig via internet met zijn klanten in contact kan komen. De consument kan online, op de website van de adviseur, premies berekenen, vergelijkingen maken en producten afsluiten. Zo worden professionele adviezen en onafhankelijke bemiddeling gecombineerd met online zakendoen.

Partners

Het doel van Meetingpoint is de financieel adviseur zo goed mogelijk van dienst te zijn door een zo breed mogelijk scala aan producten aan te bieden. Daarom wordt samengewerkt met veertien grote verzekeraars; AEGON, Ardanta, de Amersfoortse Verzekeringen, Delta Lloyd, de Europeesche Verzekeringen, Generali, de Goudse Verzekeringen, ASR Verzekeringen, Monuta, Budgio, Nationale Nederlanden, REAAL Verzekeringen, Yarden en de Zeeuwse Verzekeringen. Naast het aanbod op het transactieplatform mp4all, hebben een aantal verzekeraars de infrastructuur van Meetingpoint ook achter hun eigen extranet geplaatst.

Werken met Meetingpoint

Inmiddels hebben ruim 5.000 financieel adviseurs toegang tot Meetingpoint. Bent u ook geïnteresseerd in de diensten van Meetingpoint of wilt u meer informatie? Kijk dan op www.meetingpointgroep.nl.

 
 
   
top
top
   
- © 2006 ABZ -  - Reacties? -