ABZ Atrium

ABZ Atrium: dé startpagina voor het intermediair

Met het ABZ Atrium komt het papierloze kantoor dichterbij. Op dé startpagina voor het intermediair vindt u informatie en diensten die uw dagelijkse werkzaamheden vergemakkelijken:

  • actuele (verzekerings)informatie
  • directe toegang tot extranetten van financiële dienstverleners
  • directe toegang tot webdiensten zoals RDW en FISH
  • nuttige informatiebronnen

Nieuws

De ontwikkelingen in verzekeringsland gaan snel. Bijblijven is eigenlijk alleen mogelijk via internet waar realtime informatie te vinden is. Zowel algemene informatie over wat er in verzekeringsland speelt als specifieke informatie per verzekering of per verzekeraar. Daarbij is het ondoenlijk om alle afzonderlijke nieuwssites en bronnen te raadplegen. ABZ Atrium brengt alle actualiteiten bij elkaar onder “nieuws”.

Toegang tot extranetten

Via het Atrium kunt u inloggen op de extranetten van financiële dienstverleners. Veel van deze extranetten bieden de mogelijkheid tot de invoer van klantgegevens, zodat het aanvragen van offertes of het doorvoeren van mutaties on-line processen zijn geworden.

Toegang tot webdiensten

Via het Atrium heeft u een rechtstreekse aansluiting op een aantal webdiensten, zoals de database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer en FISH. Via het RDW kunnen gevolmachtigde intermediairs onder meer kentekens aan- en afmelden bij het CRWAM (Centraal Register Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen). FISH (Fraude- en Informatie Service Holland) kan gebruikt worden bij de acceptatie van nieuwe verzekeringen; bij prolongatie; bij schadebehandeling of bij nader onderzoek in geval van (vermoeden van) fraude.

Informatiebronnen

Het onderdeel “nuttige links” op het Atrium vormt dé gouden gids voor het intermediair. U vindt hier alle publieke sites van verzekeraars, intermediairs en andere branchepartijen. Er is een koppeling met de sites van systeemhuizen. Daarnaast zijn er handige hulpmiddelen op het gebied van wetgeving en rechtspraak.

 

 
   
terug
top
-  2006 ABZ -  - Reacties? -